Tarptautinio projekto „AthenaPlus“ įrankių kūrybinės dirbtuvės Vilniuje

2015 m. balandžio 29 d. Lietuvos dailės muziejaus konferencijų salėje (Bokšto g. 5, Vilnius) vyko tarptautinio projekto „AthenaPlus“ įrankių pakartotiniam skaitmeninto kultūros paveldo panaudojimui kūrybinės dirbtuvės.

Renginyje dalyvavo specialistai iš A. Baranausko ir A. Vienuolio-Žukausko memorialinio muziejaus, Kauno IX forto muziejaus ir Vilniaus universiteto bibliotekos. Mokymų metu dalyviai buvo supažindinami su virtualių parodų kūrimo įrankiu „MOVIO“ bei juo kuriama paroda „Architektūra ir dailė senajame Vilniaus universitete: XVI–XX a. pirma pusė“, mokomųjų išvykų planavimo ir organizavimo įrankiu „SchoolTrip“, pažintinių / edukacinių ekskursijų kūrimo priemone „CityQuest“ ir planuojamu jos pritaikymu Vilniaus paveikslų galerijoje. Kultūros institucijų specialistai galėjo patys išbandyti minėtų įrankių funkcionalumus, o jų vertingos pastabos kaip šias priemones būtų galima toliau tobulinti buvo perduotos įrankių kūrėjams.

Džiaugiamės, kad po kūrybinių dirbtuvių A. Baranausko ir A. Vienuolio-Žukausko memorialinio muziejus pasirašė bendradarbiavimo sutartį ir tapo projekto „AthenaPlus“ papildomu partneriu, testuojančiu įrankį „MOVIO“ savo veikloje.

  • T. Kapočiaus nuotr.

    T. Kapočiaus nuotr.

  • T. Kapočiaus nuotr.

    T. Kapočiaus nuotr.

  • T. Kapočiaus nuotr.

    T. Kapočiaus nuotr.

Išsamią informaciją apie įrankius ir jo testavimo veiklas teikia: Donatas Snarskis (tel.: (8 ~ 5) 262 1883, el. p.: donatas.s@limis.lt)